vrijdag 28 mei 2010

Sofie Van Moll en Roos Van Acker in laatste Goede Vrijdag bundelen vaakst voorkomende wensen tot superprijs


Op vrijdag 28 mei vervullen Sofie Van Moll en Roos Van Acker de laatste wensen van Goeie vrijdag. Maar voor één aandachtige kijker houdt het niet op bij de laatste aflevering. Eén kijker wint vrijdag namelijk een superprijs, die de vaakst terugkerende wensen van Goeie vrijdag bundelt.

In de laatste aflevering van Goeie vrijdag maken de kijkers kans op een regelrechte droomprijs. Die bestaat uit een dag waarop een hele hoop wensen worden vervuld die de afgelopen weken erg vaak binnenkwamen op de redactie.

De winnende kijker wordt ’s ochtends thuis opgehaald met een limousine terwijl een poetsteam aan de grote kuis van het huis begint. Ondertussen mag hij of zij één minuut lang gratis shoppen in de supermarkt alvorens koers te zetten naar het dolfinarium voor een beestige ontmoeting met dolfijnen.

Een stylist schenkt de gelukzak in kwestie vervolgens een nieuw kapsel en een blinkende outfit, zodat hij of zij keurig bij het driesterrenrestaurant aankomt voor een vijfgangendiner. De limousine rijdt de ster-voor-één-dag de hele dag van droom naar droom. Aan het einde van de laatste aflevering van Goeie vrijdag wordt duidelijk welke kijker de superprijs gewonnen heeft.

RACEN MET EEN VUILNISWAGEN

Maar voor het zo ver is, openen Sofie Van Moll en Roos Van Acker voor de allerlaatste keer hun wensendoos. Zo is er de wens van de 25-jarige Dirk uit Kampenhout. Hij voert dagelijks millimeterwerk uit aan het stuur van zijn vuilniswagen, maar droomt ervan het gaspedaal van zijn afvalmastodont een keer helemaal te kunnen induwen op een racecircuit.

Sofie Van Moll en Roos Van Acker zorgen voor een meer dan waardige tegenstander: rood, sterk en van Italiaanse makelij. Juist, een Ferrari. Die maakt trouwens het voorwerp uit van een wedstrijd tussen Ferrarifans, met als inzet een zomerse rit in een echte Ferrari.

24 UUR BOUWEN MET LEGO

Gino uit Kuurne is al zijn hele leven lang geobsedeerd door Lego. Wat hij niet weet, is dat zijn vrouwtje Goeie vrijdag een mail stuurde met de vraag haar man een keer te overstelpen met Lego. Goeie vrijdag koppelt daar graag nog een opdracht aan vast; Gino mag alle bouwdozen die hij in 24 uur in elkaar krijgt, mee naar huis nemen.

SPROOKJE

Karine uit Kastel wordt dan weer verrast door haar collega’s van de belastinginspectie. Die fluisterden Sofie Van Moll en Roos Van Acker Karines meest vurige wens in: meespelen in een sprookje, met ridders en kastelen.

Goeie vrijdag sloot Karine daarom een dag lang op in een sprookjesachtige toren en bezorgde haar een vlecht tot op de grond en een prins met klimervaring voor een remake van het sprookje Rapunzel.

RECONSTRUCTIE

Goeie vrijdag realiseerde deze week ook een erg ambitieus project. Dirk uit Wijgmaal had een erg persoonlijke wens voor Sofie Van Moll en Roos Van Acker. In de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog verloor hij zijn grootvader, sergeant Segers. Dankzij een nauwkeurig dagboek kent hij het verhaal van diens laatste dagen.

De ploeg van Goeie vrijdag streek twee dagen neer in de Westhoek voor een waarheidsgetrouwe en nauwkeurige reconstructie van sergeant Segers’ laatste dagen. GOOCHELTRUC De wens van Stephan uit Arendonk is wat luchtiger.

Met zijn achttien jaar is hij een van de jongste illusionisten van Vlaanderen. Zijn grote wens? Zijn zelfontworpen illusie ‘Girl from Cage’ voor televisiekijkend Vlaanderen uitproberen. Vrijdag tovert hij op de televisie een persoon tevoorschijn.

82-JARIGE FAN VAN PETER VAN DE VEIRE
MNM-dj Peter Van de Veire smeert vrijdag dan weer zijn stembanden voor een ode aan de 82-jarige Maria, een van zijn grootste fans.

MEESPELEN IN SUNJATA

Pieter Embrechts en Dimitri Leue trekken op hun beurt hun jagerskostuum aan om de negenjarige Wout uit Lummen gelukkig te maken. Hij wil meespelen in de bekroonde kindermusical Sunjata en krijgt een hoofdrol met toeters, bellen en geweerschoten.

FREE SOUFFRIAU BEGELEIDEN

Ten slotte verwezenlijken Sofie Van Moll en Roos Van Acker een droom van de Koninklijke Harmonie Sint-Odrada uit Mol-Millegem. Die wil dolgraag Free Souffriau een keertje begeleiden. Free brengt samen met tientallen blazers de klassieker Gelukkig zijn van Ann Christy.

Goeie vrijdag met Sofie Van Moll en Roos Van Acker: op vrijdag 28 mei om 21u00 op Eén.

zaterdag 22 mei 2010

Sofie Van Moll in 'Goeie vrijdag' van 21-5-2010


Vrijdag 21 mei gaat de geschiedenis in als de dag waarop Clouseau zijn langste concert ooit geeft. Niet in minuten, maar in meters.

Roos Van Acker en Sofie Van Moll geven daarmee gehoor aan de vaakst ingestuurde wens aan 'Goeie vrijdag': op de eerste rij staan bij een concert van Clouseau.

Meer dan tienduizend wensen hebben de afgelopen weken de redactie van 'Goeie Vrijdag' en Roos Van Acker en Sofie Van Moll bereikt, maar de wens die met voorsprong het meest werd ingestuurd, is die om eens op de eerste rij te staan bij een concert van Clouseau.

Geen probleem voor Roos Van Acker en Sofie Van Moll. Zij zetten de broertjes Wauters op een extra lang, spiraalvormig podium en maken in één klap honderden fans gelukkig.

Ook Dorien uit Moorslede is fan van Clouseau, maar haar fascinatie gaat vooral uit naar de podiumoutfit van Vlaanderens grootste popgroep. Ze werkt in strijksalon De Klaver en droomt er samen met de collega’s al jaren luidop van om de kleren van Clouseau te mogen strijken.

Echt aandringen is zelfs niet nodig, want de broers Wauters laten zich maar al te graag soigneren voor ze in vol ornaat aan hun langste concert ooit beginnen.

Alles voor de club
De basketdames van de JR Girls uit Hasselt hadden een iets pikantere wens. Elk jaar moeten ze flink wat geld inzamelen om hun vrouwelijke basketteam draaiende te houden, en deze keer willen ze een professionele naaktkalender maken, net als bij het programma van Saartje Vandendriessche en haar naakt kalender, en de bloot kalender verkopen om aan die centjes te raken.

Goeie vrijdag zorgde voor make-up, een fotograaf en attributen en vroeg maar één wederdienst: dat het A-team uit Hasselt bloot, dus uit de kleren gaat.

Vriendin-voor-één-dag
Iets zedelijker en zeker niet naakt ging het eraan toe op het personeelsfeest van Nimrod. Vorige week koos de 25-jarige Limburger ervoor om met Ketnet-wrapster en actrice Véronique Leysen naar de jaarlijkse werkafspraak te gaan. Met een overdosis zenuwen maar ook best trots trok Nimrod afgelopen zondag met zijn vriendin-voor-één-dag naar de collega's.

Piet Piraat in het kanaal
De piepjonge Jits en Len uit Maldegem beleefden vorige week de dag van hun leven. Hun tuin grenst aan een kanaal en de broer en zus begrijpen maar niet waarom Piet Piraat daar nooit voorbij vaart.

Goeie vrijdag met Roos Van Acker en Sofie Van Moll trommelde Piet, Stien, Berend en Steven op voor een geweldig piratenavontuur. Met hun Scheve Schuit meerden de zeerovers aan in de tuin van Jits en Len voor een grote schattenzoektocht. En zo wordt het ook voor Piet Piraat een goeie vrijdag, want eindelijk vindt hij de schat waarnaar hij al zo lang op zoek is.

Een gedichtje voor K3
En er zijn nog meer kindjes zijn die vrijdag glunderend voor de tv zullen zitten, want K3, Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke, komen langs in 'Goeie Vrijdag'.

Ook de 21-jarige Elise zal op wolkjes lopen. Zij is een erg bijzondere K3-fan, want ze heeft het syndroom van Down. Ze zingt en danst alle liedjes lustig van Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke mee, maar schrijft er ook mooie gedichten over.

Voor het optreden van K3 steekt Elise de meisjes Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke een hart onder de riem met een speciaal geschreven stukje poëzie.

Dirigent Eddy
Eddy bewandelt een heel andere muzikale weg. Eddy is vader van twee kinderen, woont in Izegem en heeft zijn hart verloren aan Beethoven. Hij kent al zijn symfonieën uit het hoofd en er is geen detail uit Beethovens leven waarvan hij niet op de hoogte is.

Eén grote wens koestert hij al heel zijn leven: een keer een volledig symfonisch orkest dirigeren bij de vijfde symfonie van Beethoven. Een aartsmoeilijke klus, als we Michel Tabachnik, dirigent van het Brussels Philharmonic, mogen geloven. Voor één dag neemt Eddy het stokje ter hand en leidt hij op geheel eigen stijl het zeventigkoppige orkest.

Met kamelen door Lier
Edith uit Lier roept de hulp in van Roos Van Acker en Sofie Van Moll omdat ze haar vriendin eens wil verrassen met... een ritje op een kameel. Door omstandigheden kunnen beide vriendinnen dit jaar niet met vakantie, maar om toch het gevoel te hebben er even tussenuit te zijn, maakten ze vorig weekend een gezellige stadswandeling per kameel.

De wens van Victor
En voor de wens van de 84-jarige Victor Van de Velde keert 'Goeie Vrijdag' even terug in de tijd. Zeventig jaar geleden verloor Antwerpenaar Victor zijn vader op zee in de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Nooit vernam Victor nog iets van zijn vader, die het leven liet bij een torpedoaanval voor de kust van Nieuwpoort. Eén grote wens koestert hij nog: de plaats bezoeken waar het wrak ligt waarin zijn vader om het leven is gekomen.

Sofie Van Moll ondernam samen met Victor een lange trip en bereikte in de late namiddag de emotioneel beladen plek. 'Goeie Vrijdag' brengt het verhaal van een persoonlijke zoektocht naar innerlijke rust en aanvaarding.

'Goeie Vrijdag' geeft superprijs weg
Volgende week zijn Roos Van Acker en Sofie Van Moll aan de laatste aflevering van 'Goeie Vrijdag' toe. Het wensenprogramma maakte tientallen wensen waar, maar pakt voor de laatste aflevering uit met een superprijs.

Kijkers maken kans op een duizelingwekkende droomdag: de winnaar wordt aan de deur opgehaald met een limousine terwijl een poetsteam aan de grote kuis van het huis begint. Ondertussen mag de grote winnaar één minuut lang gratis shoppen in de supermarkt alvorens hij of zij koers zet naar het dolfinarium voor een beestige ontmoeting met dolfijnen.

Topstylist Jani schenkt de gelukkige vervolgens een nieuw kapsel en een blinkende outfit, zodat de gelukszak in kwestie keurig bij het driesterrenrestaurant aankomt voor een vijfgangendiner. De limousine rijdt de ster-voor-één-dag de hele dag van droom naar droom. Roos Van Acker en Sofie Van Moll maken dromen waar.

maandag 17 mei 2010

Sofie Van Moll in 'De Klas van Frieda Van Wijck'


Sofie Van Moll in 'De Klas van Frieda Van Wijck'.

In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas.

De vier nemen – netjes gewassen, gekamd en gestreken – per twee plaats aan een bank.

Roos Van Acker en Evi Hanssen, Sofie van Moll en Britt van Marsenille, Marcel Vanthilt en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'.

En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel: meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag presenteert Frieda Van Wijck 'De klas van Frieda'.

Dit zijn de leerlingen die juffrouw Frieda deze week aan een overhoring onderwerpt.

Tom Waes houdt wel van een uitdaging. Ondanks een bewogen schoolverleden waagt hij zich dinsdag in De klas van Frieda. Hij doet dat samen met toogvriendin Geena Lisa.

Aan de overkant zitten twee professionele kletstantes. Ex-Ketnet-wrapsters Sofie van Moll en Britt van Marsenille zijn vastbesloten om juf Frieda dinsdag onder tafel te praten.

De Vakleraar gastronomie is culinaire duivel-doet-al en Dirk De Prins. Benieuwd of de leerlingen daar kaas van hebben gegeten.

Collega’s Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in De klas van Frieda.

Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Sofie van Moll en Britt van Marsenille, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in De klas van Frieda voor het eerst als duo outen.