woensdag 16 maart 2011

Sofie van Moll meter van het Kom op Tegen Kankerbos in TV spot voor 1000 kilometer fietsen

"Iedereen kent kanker maar we denken dat het ons niet zal overkomen. Jammer genoeg is kanker vaak heel dichtbij", zegt Sofie Van Moll. Daarom neemt Sofie deel aan de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker.
Eddy Merckx, Sofie Van Moll en Karl Vannieuwkerke scharen zich als peters en meter achter de 1000 kilometer. Omdat ze alle drie in hun nabije omgeving in aanraking met de ziekte zijn gekomen, stappen ze zelf gemotiveerd op de fiets en zullen ze deel uitmaken van het peloton.

Op 2 april trekt Leen Jansen (27) uit Lommel haar wandelschoenen aan voor een 3000 kilometer lange voettocht naar Santiago de Compostela. Samen met haar trouwe viervoeter verwacht ze, aan een gemiddelde van 25 kilometer per dag, ongeveer vier maanden onderweg te zijn. De voorbereidingen van de tocht vingen ongeveer anderhalf jaar geleden aan, toen de meter van Leen Jansen aan kanker overleed. Niet haar dood, maar vooral haar groothartigheid tijdens haar leven inspireerde Leen om haar pelgrimstocht te koppelen aan een goed doel. Al snel viel de keuze op “Kom op Tegen Kanker”.
Een klein promoteam heeft zich ondertussen rond de pelgrim geschaard, zodat op verschillende plaatsen in en rond Lommel de komende weken actie zal gevoerd worden. Naast het kopen van steunkaarten, kan je ook deelnemen aan een prijsvraag, waarbij een verblijf op één van de Sunparks-vakantieparken kan gewonnen worden.
Een warm afscheid is voorzien op zaterdag 19 maart in zaal de Hanekap te Lommel. Een live bandje met daarna een dj zetten de sfeer voor een leuke avond, waarop iedereen van harte is uitgenodigd. De opbrengsten van het afscheidsfeest gaan voor 75% naar Kom op Tegen Kanker.
Sympathisanten kunnen Leen Jansen uitwuiven aan het Raadhuis van Lommel op 2 april omstreeks 9u. De Lommelse harmonie heeft haar koper alvast opgeblonken om haar vanaf het Raadhuis samen met de burgemeester te begeleiden naar de kerk van Lommel-centrum.
Daar vindt een korte pelgrimszegening plaats, waarna iedereen de mogelijkheid heeft om de eerste 10 kilometer samen af te leggen tot aan het KOTK-bos in de Vlindervallei. Na een picknick daar splitsen officieel de wegen en vat Leen de tocht naar Santiago aan. Niet alleen de burgemeesters van de drie gemeenten die het bos hielpen aanplanten, maar ook Sofie Van Moll, meter van het Kom op Tegen Kankerbos, zal aanwezig zijn om Leen een hart onder de riem te steken.
 Sofie Van Moll fietst 1000 km van KOTK
Sofie Van Moll: "Iedereen kent kanker maar we denken dat het ons niet zal overkomen. Jammer genoeg is kanker vaak heel dichtbij. Zo was ik ondersteboven toen een nonkel van mij erg ziek werd door kanker. Het waren bange momenten maar hij heeft het gelukkig gehaald.
Via de 1000 kilometer kan ik iets doen in de strijd tegen kanker. Ik heb de ambitie om de 1000 kilometer te fietsen. Maar ik weet niet of het haalbaar is.
Ik moet dringend beginnen te trainen. Fietsen op zonnige weekenddagen is nog iets anders dan 1000 kilometer op 4 dagen."
Parcours 2011
Het parcours dat Sofie Van Moll gaat fietsen:
Mechelen is dit jaar de gaststad van de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Dit betekent dat Mechelen vier dagen lang de vertrek- en aankomstplaats zal worden. De 1000 kilometer zal een doortocht maken in alle Vlaamse provincies. Precieze details over het parcours zullen later bekendgemaakt worden.
Middagstopplaatsen
Elke middag houdt de 1000 kilometer halt in een andere stad. Een gezonde lunch wacht daar op de deelnemers, zodat ze met voldoende energie het tweede deel van de etappe kunnen afleggen. Donderdag wordt er halt gehouden in Damme, vrijdag in Hasselt, zaterdag in Oudenaarde en zondag in Turnhout.
De 1000 kilometer fietsen van Sofie Van Moll voor Kom op tegen Kanker
In het Hemelvaartweekend 2011 vindt de tweede editie plaats van de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Elke deelnemer zamelt eerst 5000 euro in voor Kom op tegen Kanker. Daarna volgt van 2 tot 5 juni 2011 een stevige sportieve prestatie: op vier dagen tijd 1000 kilometer fietsen.
Kom op tegen Kanker begeleidt de deelnemers bij de fondsenwerving en de voorbereiding op het fietsevenement. Organisatiepartner Flanders Classics leidt de fietsvierdaagse in goede banen. Een deelnemer kan een bedrijf zijn, een vereniging, een vriendengroep of een familie. Er zijn ongetwijfeld ook mensen die kanker gehad hebben of mensen uit hun omgeving die de uitdaging willen aangaan. Of nabestaanden, collega’s of vrienden van kankerpatiënten, die zo net als Sofie Van Moll de strijd tegen kanker willen steunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten