dinsdag 29 maart 2011

Sofie Van Moll in Mag ik u kussen? zoent met Jan Leyers

De drie ravissante dames die de jacht openen op Jans lippen zijn presentatrice Sofie Van Moll, zangeres Natalia en actrice Pascale Platel. Een verbale catfight, perfect als laatste aflevering en precies hoe Jan Leyers het graag wil…
Na drie jaar verregaande stalking heeft Jan Leyers op de valreep zijn jawoord gegeven aan Mag ik u kussen?: “Mijn jongste dochter zei onlangs: ‘Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? Wanneer doe je eens iets plezant?’ En ik dacht: ‘Ze heeft gelijk’. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor Mag ik u kussen? met presentatrice Sofie Van Moll, zangeres Natalia en actrice Pascale Platel”
Drie vrouwen
Zangeres Natalia zong zich acht jaar geleden op weergaloze wijze in de aandacht van Jan Leyers tijdens de eerste editie van Idool. De beloning was toen slechts een muzikale carrière, nu gaat Natalia voor het allerhoogste: een kus. En dat doet ze zoals we het van haar gewoon zijn: met volle overgave, zonder schroom en recht op haar doel af.
Ook Pascale Platel heeft een verleden met Jan: zes jaar geleden dompelde ze hem elke week onder in de occulte Dimensie van Platel tijdens de zomertalkshow Zomer 2005. Die lijn trekt ze door in Mag ik u kussen?: met uitgekiend mysterieus gedrag probeert ze het mysterie Leyers te ontrafelen.
Sofie Van Moll heeft geen verleden met Jan Leyers en had tijdens de opname bovendien griep en hoge koorts.
Maar Sofie Van Moll vermande zich en blinkt uit in geestige oneliners, jeugdigheid en sexy lange benen.
Eén man
Na een succesvolle tournee met Soulsister en maanden hard werken aan zijn Canvasreeks De Weg naar het Avondland, heeft Jan Leyers eindelijk opnieuw tijd om zich te ontspannen. En dat hij dat meteen in het gezelschap van drie vrouwen mag doen, daar heeft hij geen probleem mee. “Ik heb vier dochters. En een vrouw. Ik kan me dus stilaan inleven in de wereld van vrouwen. Vroeger kende ik het begrip irrationaliteit alleen uit cursussen filosofie. Maar nu maak ik het gewoon aan den lijve mee aan de keukentafel. Ik ben ondertussen een ervaringsdeskundige.”
Een zeker machismo is Jan niet vreemd, maar op zijn 52ste leunt hij nog steeds heel dicht aan bij de ideale man: hij is knap, intelligent, enigmatisch en heeft muzikaal de gave van de ontroering. De strijd in het vrouwenpanel laait bijgevolg hoog op.
Jan Leyers de mooiste man van Vlaanderen noemen, is misschien iets te subjectief. Maar de man met de wolvenogen en de grijze haren scoort opvallend goed bij allerlei soorten vrouwen. En dat weten de makers van Mag ik u kussen? ook. Dus wordt de 52-jarige Leyers in de laatste aflevering van het seizoen deskundig verleid.
Natalia, Sofie Van Moll en Pascale Platel maken hem het hof. En dat belooft, want onder anderen Natalia gaat vrank en vrij recht op haar doel af.
Jan Leyers: 'Ik heb vier dochters. En een vrouw. Vroeger kende ik het begrip irrationaliteit alleen uit cursussen filosofie. Maar nu maak ik het aan den lijve mee aan de keukentafel.'
Waarom hij als getrouwd man toch meedoet? 'Omdat mijn jongste dochter me onlangs zei: Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? En ik dacht: Ze heeft gelijk. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor Mag ik u kussen?'
Het productiehuis van Mag ik u kussen?, deMENSEN, heeft het format aan de Nederlandse omroep AVRO verkocht. Vanaf half november is het te zien op de Nederlandse tv.
Deze week maandag was 'Mag ik u kussen?' voor de allerlaatste keer op Canvas te zien met Sofie Van Moll, maar het programma gaat over de grenzen heen nog door. Dit najaar zal het bij AVRO op Nederland 3 namelijk in een Nederlandse versie te zien zijn. Dat liet de openbare omroep vandaag weten in een persbericht.
Productiehuis deMENSEN verkocht het format aan het Nederlandse productiebedrijf Skyhigh TV. deMENSEN en Skyhigh TV maakten vorige maand samen een pilootaflevering in opdracht van AVRO die de omroep meteen overtuigde om een reeks van negen afleveringen te bestellen. Het Nederlandse programma zal gepresenteerd worden door Art Rooijakkers en vanaf half november te zien zijn op Nederland 3.
Presentator Bart Peeters is in de wolken met dit nieuws: 'Het is natuurlijk geweldig dat 'Mag ik u kussen?' aan een internationale carrière begint. Het format is sluimerend geniaal. We weten al twee seizoenen hoe sterk het is in zijn eenvoud, maar in dit derde seizoen heeft het zelfs ons, de makers van het programma, nog een paar keer enorm verrast. Het is ongelooflijk wat er in die simpele setting allemaal kan ontstaan. Het programma is nu helemaal doorgebroken bij het grote publiek, met een gemiddelde van 400.000 kijkers per week, wat voor Canvas behoorlijk fenomenaal is.'
In België gaat het programma eruit met een knal. Maandag is niet een vrouw het te verleiden object, maar Jan Leyers. De presentator liet zich na lang aandringen toch overtuigen om mee te werken aan het programma. 'Mijn jongste dochter zei onlangs: ‘Papa, waarom hang jij op tv altijd de intellectuele profeet uit? Wanneer doe je eens iets plezant?' En ik dacht: ‘Ze heeft gelijk'. Daarom heb ik het roer omgegooid en me ingeschreven voor 'Mag ik u kussen?'', aldus Leyers. De drie ravissante dames die de jacht openen op Jans lippen zijn presentatrice Sofie Van Moll, zangeres Natalia en actrice Pascale Platel. Een verbale catfight, perfect als laatste aflevering en precies hoe Jan het graag wil ...
Op 4 april zal er nog een compilatieaflevering te zien zijn op Canvas en vanaf 2 april zendt Eén elke zaterdagavond omstreeks 22.00 u. zes weken lang de beste afleveringen uit van de eerste twee seizoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten