vrijdag 29 januari 2010
Sofie van Moll en Roos Van Acker krijgen vrijdagavondshow op Eén
Roos Van Acker werkt niet langer exclusief voor VT4. De tv- en radiopresentatrice gaat weer aan de slag bij de VRT, waar ze binnenkort een eigen vrijdagavondshow zal presenteren met Sofie Van Moll.
In 'De Weekendshow' willen Roos Van Acker en Sofie Van Moll de wensen van de kijkers proberen te vervullen om hun weekend aangenamer te maken.
Toch zal Van Acker ook niet vast in dienst treden bij de Openbare Omroep. 'Ik ben zo vrij als een vogel en ik ben blij dat ik daarvoor geen bruggen heb moeten opblazen', zei de presentatrice op Studio Brussel.
Roos Van Acker presenteerde in het verleden al tv-programma's als 'Peking Express', 'Expeditie Robinson' en 'Hole in the wall', en nu dus samen met Sofie Van Moll.
De geldinzameling voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti heeft al 5,9 miljoen euro opgeleverd. Dat vertelde woordvoerder Erik Todts van de actie 12-12 in de speciale benefietuitzending op Eén en vtm. Haiti Lavi 12-12 groepeert de organisaties Caritas, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Dokters van de wereld en Unicef, die allemaal actief zijn in Haïti.
De nadruk lag uiteraard op het menselijke leed. Nieuwsankers Stef Wauters en Martine Tanghe lieten naast journalisten in Haïti ook medewerkers van ngo's en B-Fast aan het woord. Ook Sofie Van Moll droeg haar steentje bij.
Provinciestrijd
Beide zenders maakten er ook een soort provinciestrijd van. Siska Schoeters en Luc De Vos wisten namens Oost-Vlaanderen 100.117 euro in te zamelen. An Lemmens en Sofie Van Moll deden in Limburg een tikje beter met 106.518 euro. West-Vlaanderen bracht, onder leiding van Piet Huysentruyt en Evy Gruyaert, 150.000 euro in het laatje.
In Antwerpen verzamelden Dina Tersago en Veerle Baetens 370.760 euro. Tegen Vlaams-Brabant was echter geen kruid gewassen: 440.000 euro via Goedele Liekens en Steven Van Herreweghe. Morgen slaan ook de radiozenders van de VRT en de Vlaamse Mediamaatschappij tussen 8 uur en 20 uur de handen in elkaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Roos Van Acker zal samen met Sofie Van Moll de nieuwe vrijdagavondshow Goeie vrijdag presenteren op Eén. Daarin stellen ze alles in het werk om de weekendwensen van de kijkers in vervulling te laten gaan.
Dat Sofie Van Moll een van de gezichten van de nieuwe vrijdagavondshow van Eén zou worden, stond al even vast, maar nu is met Roos Van Acker ook de tweede presentatrice bekend. In Goeie vrijdag, dat helemaal in het teken staat van het weekend, gaan Sofie en Roos tot het uiterste om de kijkers een uitstekend weekend te bezorgen.
De presentatieopdracht van Roos bij Eén betekent geen overstap naar de openbare omroep. Roos Van Acker kan de komende jaren bij verschillende tv-stations programma’s gaan presenteren.
Roos Van Acker: “Ik kijk er naar uit om samen met Sofie Van Moll dit gloednieuwe vrijdagavondprogramma te presenteren. Ik ken de VRT-gebouwen natuurlijk al langer door mijn bezigheden bij Studio Brussel en ik ben blij dat ik dit kan combineren met mijn werk bij VT4. Een programma maken voor Eén is een hele eer en ik sta te trappelen om erin te vliegen!”
Begin december lanceerde Sofie Van Moll al een oproep aan de kijkers om haar hun vurigste weekendwensen te bezorgen voor Goeie vrijdag.
Inschrijven kan nog steeds met een e-mail met naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en het weekendverzoek in kwestie naar weekend@een.be of een briefje naar volgend adres:
Eén-Weekend
Kamer 2L57
1043 Brussel
Na afloop van De generatieshow, eind maart, doen Sofie Van Moll en Roos Van Acker vervolgens hun uiterste best om de leukste, ontroerendste, opmerkelijkste verzoeken in te willigen en de kijkers van Eén een weekend te bezorgen dat ze niet licht zullen vergeten.
zaterdag 2 januari 2010
De Studententijd van Sofie Van Moll
Ze presenteerde samen met Bart Peeters het tweede seizoen van De Bedenkers op Eén, maar wie naar Jan Verheyens nieuwe film Los gaat kijken, kan haar nu al naakt aan het werk zien. Zingen, acteren en presenteren, Sofie Van Moll doet het allemaal, en ze heeft het vak geleerd in Nederland.
"Ik heb theatraal performer gestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht," vertelt Sofie Van Moll. "Die opleiding bestaat alleen maar daar. Ik had er op voorhand niet zoveel over gehoord, maar toen ik ging rondkijken om een toneelschool te vinden, kwam ik bij die opleiding uit. Het leek me heel fijn. Het is vooral jezelf op een podium zetten, je eigen verhaal vertellen en van alles uitproberen. Een splinternieuwe opleiding, die ik heel graag wou volgen."
Viel het mee?
Sofie Van Moll: Ja, superleuk. Ik had het wel druk, omdat ik op hetzelfde moment ben beginnen te werken voor Ketnet en Studio Brussel. Maar het is allemaal gelukt, ik ben afgestudeerd. Dat lukte, omdat ik in blokken werkte. Als je alles op tijd kunt inplannen, kan je verrassend veel dingen combineren. Ketnet en Studio Brussel en de Ketnetband, dat was meestal in het weekend, dus dat ging vrij vlot.
Zat je op kot in Maastricht?
Sofie Van Moll: De eerste twee jaar wel, maar daarna heb ik gependeld, omdat ik de helft van de tijd hier bezig was. Maastricht is een echte studentenstad. Heel fijn en gezellig, met de Maas en de stadswallen en leuke parkjes. Ik kan natuurlijk niet echt vergelijken met een Belgische studentenstad, want ik ben hier nooit student geweest, maar als ik naar de verhalen van mijn broer luister, is het verschil niet zo groot.
In Maastricht heb je ook studentenverenigingen, worden ook cantussen georganiseerd, enzovoort. Alleen heet het daar allemaal een beetje anders dan bij ons. Iets gaan drinken, dat heet daar bijvoorbeeld 'borrelen'. (lacht) Maar voor de rest komt het op hetzelfde neer.
Heb je dikwijls meegeborreld?
Sofie Van Moll: Goh, wij zaten vaak van 's morgens tot 's avonds op school om te repeteren en van alles voor te bereiden. Als we gingen borrelen, dan was het vooral in het café naast de school, de Tribunal. Dat was het café van de Toneelacademie . Daar kon je iedereen vinden en was er sowieso ambiance.
Was je de enige niet-Hollander?
Sofie Van Moll: Nee, we zaten met drie in de klas, waarvan twee Belgen. Dat viel dus goed mee.
Je zat maar met drie in de klas ?!
Sofie Van Moll: Ja, dat kwam omdat die opleiding nog maar pas bestond. Ze zochten de juiste studenten, en het eerste jaar waren er dat blijkbaar maar drie.
Wat moest je doen als eindwerk?
Sofie Van Moll: Wij zijn in Amsterdam een stuk gaan spelen met Ko van den Bosch, een van de bezielers van theatergroep Alex d'Electrique . Die man is de reden waarom ik theater ben gaan studeren, dus het was heel fijn om met hem mijn eindwerk te kunnen doen.
We hebben samen een stuk geschreven en gemaakt, en het decor aan elkaar gelast. (lacht) Ja, ik heb aan de hogeschool zelfs leren lassen! We hebben dat decor helemaal zelf gemaakt.
Had je, toen je aan die opleiding begon, ooit gedacht dat je zou terechtkomen waar je nu staat?
Sofie Van Moll: Nee. Ik ben me ervan bewust dat ik een zondagskind ben. Ik ben van het één in het ander gerold, zonder er verder bij stil te staan. Ik heb veel geluk gehad, zodat ik niet heb moeten zoeken. En mochten de aanbiedingen ooit stoppen, dan denk ik dat ik zou terugkeren naar het theater.
Abonneren op:
Posts (Atom)