vrijdag 29 januari 2010

Sofie van Moll en Roos Van Acker krijgen vrijdagavondshow op Eén


Roos Van Acker werkt niet langer exclusief voor VT4. De tv- en radiopresentatrice gaat weer aan de slag bij de VRT, waar ze binnenkort een eigen vrijdagavondshow zal presenteren met Sofie Van Moll.

In 'De Weekendshow' willen Roos Van Acker en Sofie Van Moll de wensen van de kijkers proberen te vervullen om hun weekend aangenamer te maken.

Toch zal Van Acker ook niet vast in dienst treden bij de Openbare Omroep. 'Ik ben zo vrij als een vogel en ik ben blij dat ik daarvoor geen bruggen heb moeten opblazen', zei de presentatrice op Studio Brussel.

Roos Van Acker presenteerde in het verleden al tv-programma's als 'Peking Express', 'Expeditie Robinson' en 'Hole in the wall', en nu dus samen met Sofie Van Moll.

De geldinzameling voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti heeft al 5,9 miljoen euro opgeleverd. Dat vertelde woordvoerder Erik Todts van de actie 12-12 in de speciale benefietuitzending op Eén en vtm. Haiti Lavi 12-12 groepeert de organisaties Caritas, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Dokters van de wereld en Unicef, die allemaal actief zijn in Haïti.

De nadruk lag uiteraard op het menselijke leed. Nieuwsankers Stef Wauters en Martine Tanghe lieten naast journalisten in Haïti ook medewerkers van ngo's en B-Fast aan het woord. Ook Sofie Van Moll droeg haar steentje bij.

Provinciestrijd
Beide zenders maakten er ook een soort provinciestrijd van. Siska Schoeters en Luc De Vos wisten namens Oost-Vlaanderen 100.117 euro in te zamelen. An Lemmens en Sofie Van Moll deden in Limburg een tikje beter met 106.518 euro. West-Vlaanderen bracht, onder leiding van Piet Huysentruyt en Evy Gruyaert, 150.000 euro in het laatje.

In Antwerpen verzamelden Dina Tersago en Veerle Baetens 370.760 euro. Tegen Vlaams-Brabant was echter geen kruid gewassen: 440.000 euro via Goedele Liekens en Steven Van Herreweghe. Morgen slaan ook de radiozenders van de VRT en de Vlaamse Mediamaatschappij tussen 8 uur en 20 uur de handen in elkaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Roos Van Acker zal samen met Sofie Van Moll de nieuwe vrijdagavondshow Goeie vrijdag presenteren op Eén. Daarin stellen ze alles in het werk om de weekendwensen van de kijkers in vervulling te laten gaan.

Dat Sofie Van Moll een van de gezichten van de nieuwe vrijdagavondshow van Eén zou worden, stond al even vast, maar nu is met Roos Van Acker ook de tweede presentatrice bekend. In Goeie vrijdag, dat helemaal in het teken staat van het weekend, gaan Sofie en Roos tot het uiterste om de kijkers een uitstekend weekend te bezorgen.

De presentatieopdracht van Roos bij Eén betekent geen overstap naar de openbare omroep. Roos Van Acker kan de komende jaren bij verschillende tv-stations programma’s gaan presenteren.

Roos Van Acker: “Ik kijk er naar uit om samen met Sofie Van Moll dit gloednieuwe vrijdagavondprogramma te presenteren. Ik ken de VRT-gebouwen natuurlijk al langer door mijn bezigheden bij Studio Brussel en ik ben blij dat ik dit kan combineren met mijn werk bij VT4. Een programma maken voor Eén is een hele eer en ik sta te trappelen om erin te vliegen!”

Begin december lanceerde Sofie Van Moll al een oproep aan de kijkers om haar hun vurigste weekendwensen te bezorgen voor Goeie vrijdag.

Inschrijven kan nog steeds met een e-mail met naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en het weekendverzoek in kwestie naar weekend@een.be of een briefje naar volgend adres:
Eén-Weekend
Kamer 2L57
1043 Brussel

Na afloop van De generatieshow, eind maart, doen Sofie Van Moll en Roos Van Acker vervolgens hun uiterste best om de leukste, ontroerendste, opmerkelijkste verzoeken in te willigen en de kijkers van Eén een weekend te bezorgen dat ze niet licht zullen vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten