dinsdag 21 februari 2012

Sofie Van Moll proeft van Dashain in Nepal in 'Weg van de Wereld'


Sofie Van Moll proeft van Dashain in Nepal in 'Weg van de Wereld'

Op maandag 20 februari neemt Sofie Van Moll de kijkers van één voor de laatste keer mee naar een bijzonder feest op aarde.

In Nepal neemt een invloedrijke familie Sofie Van Moll onder haar vleugels voor een introductie tot Dashain, een feest van meerdere dagen ter ere van de godin Durga.

Dashain is het grootste en belangrijkste feest in Nepal. Het feest is opgedragen aan Durga, de moedergodin die het kwade overwon.

Het is een feest van grote tegenstellingen waarin massale slachtingen, traditionele rituelen en warme familiemomenten elkaar afwisselen. Sofie Van Moll rijdt van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, naar Bhaktapur, waar ze vijf dagen lang Dashain viert met een van de meest invloedrijke families van Bhaktapur.

Architect Rabindra laat Sofie Van Moll letterlijk en figuurlijk alles proeven van het bijzondere feest. Ze gaat mee op zoek naar de perfecte geit, maakt tientallen slachtingen mee, en eert de godin Durga in een van de vele tempels.

Hoewel de straten van Bhaktapur tijdens Dashain rood zien van het bloed, is Dashain is ook een speels en mooi feest waarin vliegeren en schommelen de deelnemers even verlossen van al hun zorgen, zoals Sofie Van Moll laat zien.

Helaas was dit alweer de allerlaatste uitzending van 'Weg van de Wereld' met Sofie Van Moll.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten