donderdag 12 januari 2012

Sofie Van Moll viert Thanksgiving in 'Weg van de Wereld'


Sofie Van Moll viert Thanksgiving in 'Weg van de Wereld'

In de tweede aflevering van 'Weg van de Wereld' viert Sofie Van Moll de belangrijkste feestdag van de Verenigde Staten: Thanksgiving.

Sofie Van Moll wordt opgenomen in de gastvrije familie Lyons en legt samen met hen ettelijke kilometers af om met de hele familie samen te zijn.

Maandag 9 januari trekt Sofie Van Moll naar de Verenigde Staten voor Thanksgiving, de belangrijkste feestdag in Amerika.

Thanksgiving wordt er ieder jaar gevierd op de vierde donderdag van november.

Het is de dag waarop alle Amerikanen terugkeren naar huis om samen te komen met de hele familie.

Thanksgiving brengt elk jaar een echte volksverhuizing teweeg.

Miljoenen mensen leggen talrijke kilometers af om samen met de familie stuffed turkey te eten, football te kijken en gewoon gezellig samen te zijn.

Zo ook de familie Lyons uit Texas.

Met George, Julia, hun vier kinderen en twee honden rijdt Sofie Van Moll door Louisiana naar het pittoreske dorp Houma, waar de hele familie Lyons samenkomt.

Sofie Van Moll helpt met het uitdelen van het ontbijt in een daklozencentrum, proeft voorzichtig krokodil, leert vakkundig kalkoen opvullen en frituren, doet enthousiast mee met kleiduifschieten, supportert mee voor het favoriete footballteam en voelt zich heel snel opgenomen in de bijzonder gastvrije familie Lyons ...

'Weg van de Wereld' met Sofie Van Moll, iedere maandag om 21.25 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten