vrijdag 28 mei 2010

Sofie Van Moll en Roos Van Acker in laatste Goede Vrijdag bundelen vaakst voorkomende wensen tot superprijs


Op vrijdag 28 mei vervullen Sofie Van Moll en Roos Van Acker de laatste wensen van Goeie vrijdag. Maar voor één aandachtige kijker houdt het niet op bij de laatste aflevering. Eén kijker wint vrijdag namelijk een superprijs, die de vaakst terugkerende wensen van Goeie vrijdag bundelt.

In de laatste aflevering van Goeie vrijdag maken de kijkers kans op een regelrechte droomprijs. Die bestaat uit een dag waarop een hele hoop wensen worden vervuld die de afgelopen weken erg vaak binnenkwamen op de redactie.

De winnende kijker wordt ’s ochtends thuis opgehaald met een limousine terwijl een poetsteam aan de grote kuis van het huis begint. Ondertussen mag hij of zij één minuut lang gratis shoppen in de supermarkt alvorens koers te zetten naar het dolfinarium voor een beestige ontmoeting met dolfijnen.

Een stylist schenkt de gelukzak in kwestie vervolgens een nieuw kapsel en een blinkende outfit, zodat hij of zij keurig bij het driesterrenrestaurant aankomt voor een vijfgangendiner. De limousine rijdt de ster-voor-één-dag de hele dag van droom naar droom. Aan het einde van de laatste aflevering van Goeie vrijdag wordt duidelijk welke kijker de superprijs gewonnen heeft.

RACEN MET EEN VUILNISWAGEN

Maar voor het zo ver is, openen Sofie Van Moll en Roos Van Acker voor de allerlaatste keer hun wensendoos. Zo is er de wens van de 25-jarige Dirk uit Kampenhout. Hij voert dagelijks millimeterwerk uit aan het stuur van zijn vuilniswagen, maar droomt ervan het gaspedaal van zijn afvalmastodont een keer helemaal te kunnen induwen op een racecircuit.

Sofie Van Moll en Roos Van Acker zorgen voor een meer dan waardige tegenstander: rood, sterk en van Italiaanse makelij. Juist, een Ferrari. Die maakt trouwens het voorwerp uit van een wedstrijd tussen Ferrarifans, met als inzet een zomerse rit in een echte Ferrari.

24 UUR BOUWEN MET LEGO

Gino uit Kuurne is al zijn hele leven lang geobsedeerd door Lego. Wat hij niet weet, is dat zijn vrouwtje Goeie vrijdag een mail stuurde met de vraag haar man een keer te overstelpen met Lego. Goeie vrijdag koppelt daar graag nog een opdracht aan vast; Gino mag alle bouwdozen die hij in 24 uur in elkaar krijgt, mee naar huis nemen.

SPROOKJE

Karine uit Kastel wordt dan weer verrast door haar collega’s van de belastinginspectie. Die fluisterden Sofie Van Moll en Roos Van Acker Karines meest vurige wens in: meespelen in een sprookje, met ridders en kastelen.

Goeie vrijdag sloot Karine daarom een dag lang op in een sprookjesachtige toren en bezorgde haar een vlecht tot op de grond en een prins met klimervaring voor een remake van het sprookje Rapunzel.

RECONSTRUCTIE

Goeie vrijdag realiseerde deze week ook een erg ambitieus project. Dirk uit Wijgmaal had een erg persoonlijke wens voor Sofie Van Moll en Roos Van Acker. In de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog verloor hij zijn grootvader, sergeant Segers. Dankzij een nauwkeurig dagboek kent hij het verhaal van diens laatste dagen.

De ploeg van Goeie vrijdag streek twee dagen neer in de Westhoek voor een waarheidsgetrouwe en nauwkeurige reconstructie van sergeant Segers’ laatste dagen. GOOCHELTRUC De wens van Stephan uit Arendonk is wat luchtiger.

Met zijn achttien jaar is hij een van de jongste illusionisten van Vlaanderen. Zijn grote wens? Zijn zelfontworpen illusie ‘Girl from Cage’ voor televisiekijkend Vlaanderen uitproberen. Vrijdag tovert hij op de televisie een persoon tevoorschijn.

82-JARIGE FAN VAN PETER VAN DE VEIRE
MNM-dj Peter Van de Veire smeert vrijdag dan weer zijn stembanden voor een ode aan de 82-jarige Maria, een van zijn grootste fans.

MEESPELEN IN SUNJATA

Pieter Embrechts en Dimitri Leue trekken op hun beurt hun jagerskostuum aan om de negenjarige Wout uit Lummen gelukkig te maken. Hij wil meespelen in de bekroonde kindermusical Sunjata en krijgt een hoofdrol met toeters, bellen en geweerschoten.

FREE SOUFFRIAU BEGELEIDEN

Ten slotte verwezenlijken Sofie Van Moll en Roos Van Acker een droom van de Koninklijke Harmonie Sint-Odrada uit Mol-Millegem. Die wil dolgraag Free Souffriau een keertje begeleiden. Free brengt samen met tientallen blazers de klassieker Gelukkig zijn van Ann Christy.

Goeie vrijdag met Sofie Van Moll en Roos Van Acker: op vrijdag 28 mei om 21u00 op Eén.

1 opmerking:

  1. Prachtige blog over een prachtige vrouw. Doe zo voort!

    BeantwoordenVerwijderen