dinsdag 17 januari 2012

Sofie Van Moll voor Weg van de Wereld op het feest van de doden in Mexico


Sofie Van Moll voor Weg van de Wereld op het feest van de doden in Mexico

Op maandag 16 januari trekt 'Weg van de Wereld' naar Mexico. Sofie Van Moll is er getuige van de Día de los muertos, de dag waarop de Mexicanen hun doden herdenken en vieren.

Samen met Beatriz maakt Sofie Van Moll alles klaar voor het moment waar heel Mexico elk jaar reikhalzend naar uitkijkt: het bezoek van de doden.

De dood. Bij ons een woord of gedachte waar men niet graag over praat, laat staan mee lacht.

Maar in Mexico wijden ze er volgens Sofie Van Moll een feest aan, inclusief grootse feestmalen, muziek en dans op het kerkhof.

In Mexico maakt de dood deel uit van het leven, en gelooft men dat op bepaalde dagen de doden terugkeren naar aarde. Elk jaar opnieuw.

Beatriz woont samen met haar ouders, zussen, neefjes en nichtjes in een arme buurt nabij de zuiderse stad Oaxaca.

Sofie Van Moll bereidt samen met Beatriz de feestelijkheden van de Día de los muertos voor en leeft met de hele familie toe naar hét moment waar jaarlijks naar uitgekeken wordt: het bezoek van de doden.

De Día de los muertos is een feest waarop vrolijkheid en droefheid, en een lach en een traan, elkaar in snel tempo afwisselen, zo merkt Sofie Van Moll.

Maar bovenal is de boodschap hoopvol. In Mexico ben je pas immers pas echt dood als er niemand meer is die aan je denkt.

'Weg van de Wereld' met Sofie Van Moll, iedere maandag om 21.25 uur op Eén.

1 opmerking:

  1. Sofie Van Moll zwanger van getrouwde man

    Zelfs wanneer u denkt dat u in uw slaapkamer veilig bent, zit Story tussen de lakens. Presentatrice Sofie Van Moll, sinds kort in verwachting van haar eerste kindje, is namelijk zwanger van een getrouwde man, meldt het weekblad. ‘Op zijn huwelijksaanzoek wordt het dus nog even wachten’, voegt het daar fijntjes aan toe.

    Sofie is heerlijk verliefd op haar 33-jarige vriend Jelle en het stel verwacht momenteel hun eerste kindje. Sinds kort droomt de presentatrice ook luidop van een huwelijksaanzoek. Al zal dat nog even op zich moeten laten wachten, meldt Story vandaag in primeur. Jelle is namelijk nog steeds getrouwd met een andere vrouw, fluisterde een 'anonieme bron' het weekblad toe. Zijn scheiding is nog niet rond, al liet hij zijn gezin al vorig jaar in de steek.

    Dag Allemaal moet dan weer werken aan de kwaliteit van haar 'anonieme bronnen' en gaat met de billen bloot. Ook dat magazine tovert Sofie Van Moll namelijk tevoorschijn. Dat haar vriend Jelle de broer is van ‘Groenland’-presentator Bartel Van Riet, staat er te lezen. Maar geen woord over Jelles huwelijk.

    BeantwoordenVerwijderen