zaterdag 22 mei 2010

Sofie Van Moll in 'Goeie vrijdag' van 21-5-2010


Vrijdag 21 mei gaat de geschiedenis in als de dag waarop Clouseau zijn langste concert ooit geeft. Niet in minuten, maar in meters.

Roos Van Acker en Sofie Van Moll geven daarmee gehoor aan de vaakst ingestuurde wens aan 'Goeie vrijdag': op de eerste rij staan bij een concert van Clouseau.

Meer dan tienduizend wensen hebben de afgelopen weken de redactie van 'Goeie Vrijdag' en Roos Van Acker en Sofie Van Moll bereikt, maar de wens die met voorsprong het meest werd ingestuurd, is die om eens op de eerste rij te staan bij een concert van Clouseau.

Geen probleem voor Roos Van Acker en Sofie Van Moll. Zij zetten de broertjes Wauters op een extra lang, spiraalvormig podium en maken in één klap honderden fans gelukkig.

Ook Dorien uit Moorslede is fan van Clouseau, maar haar fascinatie gaat vooral uit naar de podiumoutfit van Vlaanderens grootste popgroep. Ze werkt in strijksalon De Klaver en droomt er samen met de collega’s al jaren luidop van om de kleren van Clouseau te mogen strijken.

Echt aandringen is zelfs niet nodig, want de broers Wauters laten zich maar al te graag soigneren voor ze in vol ornaat aan hun langste concert ooit beginnen.

Alles voor de club
De basketdames van de JR Girls uit Hasselt hadden een iets pikantere wens. Elk jaar moeten ze flink wat geld inzamelen om hun vrouwelijke basketteam draaiende te houden, en deze keer willen ze een professionele naaktkalender maken, net als bij het programma van Saartje Vandendriessche en haar naakt kalender, en de bloot kalender verkopen om aan die centjes te raken.

Goeie vrijdag zorgde voor make-up, een fotograaf en attributen en vroeg maar één wederdienst: dat het A-team uit Hasselt bloot, dus uit de kleren gaat.

Vriendin-voor-één-dag
Iets zedelijker en zeker niet naakt ging het eraan toe op het personeelsfeest van Nimrod. Vorige week koos de 25-jarige Limburger ervoor om met Ketnet-wrapster en actrice Véronique Leysen naar de jaarlijkse werkafspraak te gaan. Met een overdosis zenuwen maar ook best trots trok Nimrod afgelopen zondag met zijn vriendin-voor-één-dag naar de collega's.

Piet Piraat in het kanaal
De piepjonge Jits en Len uit Maldegem beleefden vorige week de dag van hun leven. Hun tuin grenst aan een kanaal en de broer en zus begrijpen maar niet waarom Piet Piraat daar nooit voorbij vaart.

Goeie vrijdag met Roos Van Acker en Sofie Van Moll trommelde Piet, Stien, Berend en Steven op voor een geweldig piratenavontuur. Met hun Scheve Schuit meerden de zeerovers aan in de tuin van Jits en Len voor een grote schattenzoektocht. En zo wordt het ook voor Piet Piraat een goeie vrijdag, want eindelijk vindt hij de schat waarnaar hij al zo lang op zoek is.

Een gedichtje voor K3
En er zijn nog meer kindjes zijn die vrijdag glunderend voor de tv zullen zitten, want K3, Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke, komen langs in 'Goeie Vrijdag'.

Ook de 21-jarige Elise zal op wolkjes lopen. Zij is een erg bijzondere K3-fan, want ze heeft het syndroom van Down. Ze zingt en danst alle liedjes lustig van Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke mee, maar schrijft er ook mooie gedichten over.

Voor het optreden van K3 steekt Elise de meisjes Josje Huisman, Karen Damen en Kristel Verbeke een hart onder de riem met een speciaal geschreven stukje poëzie.

Dirigent Eddy
Eddy bewandelt een heel andere muzikale weg. Eddy is vader van twee kinderen, woont in Izegem en heeft zijn hart verloren aan Beethoven. Hij kent al zijn symfonieën uit het hoofd en er is geen detail uit Beethovens leven waarvan hij niet op de hoogte is.

Eén grote wens koestert hij al heel zijn leven: een keer een volledig symfonisch orkest dirigeren bij de vijfde symfonie van Beethoven. Een aartsmoeilijke klus, als we Michel Tabachnik, dirigent van het Brussels Philharmonic, mogen geloven. Voor één dag neemt Eddy het stokje ter hand en leidt hij op geheel eigen stijl het zeventigkoppige orkest.

Met kamelen door Lier
Edith uit Lier roept de hulp in van Roos Van Acker en Sofie Van Moll omdat ze haar vriendin eens wil verrassen met... een ritje op een kameel. Door omstandigheden kunnen beide vriendinnen dit jaar niet met vakantie, maar om toch het gevoel te hebben er even tussenuit te zijn, maakten ze vorig weekend een gezellige stadswandeling per kameel.

De wens van Victor
En voor de wens van de 84-jarige Victor Van de Velde keert 'Goeie Vrijdag' even terug in de tijd. Zeventig jaar geleden verloor Antwerpenaar Victor zijn vader op zee in de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Nooit vernam Victor nog iets van zijn vader, die het leven liet bij een torpedoaanval voor de kust van Nieuwpoort. Eén grote wens koestert hij nog: de plaats bezoeken waar het wrak ligt waarin zijn vader om het leven is gekomen.

Sofie Van Moll ondernam samen met Victor een lange trip en bereikte in de late namiddag de emotioneel beladen plek. 'Goeie Vrijdag' brengt het verhaal van een persoonlijke zoektocht naar innerlijke rust en aanvaarding.

'Goeie Vrijdag' geeft superprijs weg
Volgende week zijn Roos Van Acker en Sofie Van Moll aan de laatste aflevering van 'Goeie Vrijdag' toe. Het wensenprogramma maakte tientallen wensen waar, maar pakt voor de laatste aflevering uit met een superprijs.

Kijkers maken kans op een duizelingwekkende droomdag: de winnaar wordt aan de deur opgehaald met een limousine terwijl een poetsteam aan de grote kuis van het huis begint. Ondertussen mag de grote winnaar één minuut lang gratis shoppen in de supermarkt alvorens hij of zij koers zet naar het dolfinarium voor een beestige ontmoeting met dolfijnen.

Topstylist Jani schenkt de gelukkige vervolgens een nieuw kapsel en een blinkende outfit, zodat de gelukszak in kwestie keurig bij het driesterrenrestaurant aankomt voor een vijfgangendiner. De limousine rijdt de ster-voor-één-dag de hele dag van droom naar droom. Roos Van Acker en Sofie Van Moll maken dromen waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten