woensdag 18 april 2012

Sofie Van Moll in 'De Klas van Frieda', de oude tegen de nieuwe Ketnet-wrappers


Sofie Van Moll in 'De Klas van Frieda', de oude tegen de nieuwe Ketnet-wrappers

De leerlingen die dinsdag in 'De Klas van Frieda' zitten, hebben al heel wat kinderharten sneller doen slaan. Dan nemen Ketnet-wrappers van verschillende lichtingen het immers tegen elkaar op.

Zijn Ilse Van Hoecke en Sofie Van Moll, zowat de founding mothers van de kinderzender, opgewassen tegen jonge aanstormende talenten Niels Destadsbader en Kristien Maes?

Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel komt de klas met Sofie Van Moll dinsdag alles vertellen over motoren.


Ketnet-wrappers Niels Destadsbader en Kristien Maes namen het op tegen ex-Ketnet-wrappers Ilse Van Hoecke en Sofie Van Moll. Voor Kristien en Niels loopt het niet echt over een leie dakje, en dat komt duidelijk tot uiting tijdens hun ronde Woordenschat over het bos.

Ketnet-wrappers Niels Destadsbader en Kristien Maes zien namelijk het bos door de bomen niet meer.

De klas van Frieda is een laatavondquiz op Eén met Frieda Van Wijck. In 2010 werd het eerste seizoen uitgezonden, in 2011 liep het tweede seizoen. In het voorjaar van 2012 loopt het derde seizoen met Sofie Van Moll als deelneemster.

In 'De klas van Frieda' stelt Frieda Van Wijck elke dag vier bekende Vlamingen vragen.

De vier zitten per twee aan een bank en nemen het in vijf rondes tegen elkaar op. In het eindexamen vochten de leerlingen van de slimste bank in de eerste twee seizoenen onder elkaar uit wie de titel van primus van de klas verdient. De winnaar kreeg een vrij waardeloze prijs. In het derde seizoen met Sofie Van Moll speelt het winnende duo samen en wordt op het einde van het seizoen een gouden Frieda gegeven aan het beste duo.

Spelverloop
 Eerste rondes
 Eerste en tweede seizoen
 Schooltelevisie

De kandidaten beantwoorden vragen over en rond twee schooltelevisiefragmenten van de VRT.
De spreekbeurt

De kandidaten geven per team een spreekbeurt over een opgelegd thema. De spreekbeurt wordt afgelezen van de autocue. Acht woorden zijn weggelaten en dienen om de beurt door de kandidaten ingevuld te worden.
 Derde seizoen
Verplichte leerstof

De vragen worden gesteld door vier leerlingen uit een school.
 Woordenschat

Eén kandidaat omschrijft een begrip met één woord. De andere kandidaat probeert te raden.
 Groepswerk
 Eerste seizoen (2010)

De kandidaten moeten acht foto's in de juiste volgorde leggen: bijvoorbeeld bekende personen naar leeftijd rangschikken of dieren van traag naar snel.
 Tweede en derde seizoen (2011-2012)

De kandidaten waaronder Sofie Van Moll moeten kernwoorden bij de bijhorende foto leggen. Er zijn echter meer kernwoorden dan foto's.
 De vakleraar

Een vakleraar komt langs om zes vragen te stellen over een minder alledaags onderwerp.
 Juist/fout

Iedere leerling krijgt tien beelden met onderschrift te zien en moet binnen de 4 seconden zeggen of beeld en onderschrift bij elkaar passen.
 Het eindexamen
 Eerste en tweede seizoen (2010-2011)

De twee kandidaten van de winnende bank nemen het tegen elkaar op. Frieda stelt vragen waarvan de antwoorden allemaal met dezelfde letter beginnen. De kandidaat die als eerste 10 punten behaalt, is de primus van de klas.
 Derde seizoen (2012)

De twee kandidaten van de winnende bank, de bank met Sofie Van Moll dus, spelen nog steeds met elkaar en gaan met de rug naar elkaar staan. Frieda stelt een vraag waarvan het antwoord bestaat uit twee delen. Elke kandidaat zegt één deel. Het duo dat dit eindspel het snelst tot een goed einde weet te brengen, wint op het einde van het seizoen de 'gouden Frieda'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten